Berichten

April 2016 – Geheel nieuw sanitair

Deze winter hebben we de sanitaire afdeling vernieuwd. Alles eruit gesloopt, de binnenkant van de romp geconserveerd, nieuwe vuilwatertanks erin, en alles weer nieuw ingebouwd. daardoor hebben we nu een douche extra, en een urinoir. Ook Hut 1 is omgebouwd, en verbeterd.

Bovendien bleek op de werf dat de schroef zodanig beschadigd was dat we daar een nieuwe op moesten zetten.

Al met al veel werk – iedereen bedankt voor de vele hulp!

Februari 2014 – Weer een zeilschip!

De masten staan weer op het schip! In een hal op Willemsoord hebben we deze winter gelast, geschuurd, geverfd en bekleed. De Stortemelk is nu bijna weer een zeilschip.

Dank aan alle helpende handen!

December 2013 – Groot masten onderhoud

De Stortemelk is tijdelijk een motorschip. De masten zijn getrokken om ze te inspecteren en groot onderhoud te doen aan de masten en het tuig.

Natuurlijk wordt alles elk jaar nagekeken. En elke 5 jaar is er groot survey. Een keer in de 10 jaar moeten de masten daarvoor getrokken worden.

 

April 2013 – naar de werf in IJmuiden...

In April was de Stortemelk op de werf in IJmuiden voor de jaarlijkse schoonheidsbehandeling, onderhoud en keuringen. Dit keer hebben we extra aandacht besteed aan de schroef en de lagers van het roer. Alles is weer perfect in orde voor het nieuwe seizoen ...

 

Juni 2012 – Een nieuw boegbeeld voor de Stortemelk

In 2012 heeft de Stortemelk een nieuw boegbeeld gekregen. Een trotse dame in de verte over de zee kijkt. Ze heeft lange haren, als de golven van de zee. Ze zijn zo wit als het schuim op de golven van het 'Stortemelk', het vaarwater tussen Vlieland en Terschelling.

Het boegbeeld heeft Lynx voor ons gebouwd.

http://www.lynxguimond.com/#!__nautical

Copyright © 2014 Stortemelk Sailtravel. Alle rechten voorbehouden.

follow us on